Bakfiets met accu

Mijn man en ik fietsen graag lange afstand routes door heel Nederland. Nu we twee kinderen hebben merken we dat we dit veel minder vaak kunnen doen of hele korte afstanden maken. Na heel lang twijfelen hebben we besloten om voor een bakfiets met accu te kijken. Waarom hadden we twijfels? Omdat deze fietsen ontzettend duur zijn! We hebben besloten dat we dit jaar niet op vakantie gaan in de herfstvakantie en hiermee hebben we geld voor de bakfiets.

 

Na het lezen van ontzettend veel reviews hebben we besloten te gaan voor de Urban Arrow Family Bosch Active. Op internet zijn zeer veel positieve verhalen te vinden over deze fiets en veel moeders met kinderen gingen mij voor! De bakfiets beschikt over een middenmoter met een 400Wh accu. De maximale actieradius is 40-60km. De bakfiets was bijna 4000 euro, wel een grote uitgave. We hebben daarom besloten een fietsverzekering af te sluiten. We hebben voor drie jaar lang een complete dekking voor zowel schade als diefstal. Daarnaast krijgen we pechhulp in noodgevallen en juridische hulp als een ander schade toebrengt aan de fiets. Wel een fijn idee dat de fiets zo goed verzekerd is!urban-arrow-active-family

Onze eerste testrit

Na een paar korte rondjes om het huis besloot ik een testrit te maken met de kinderen. We besloten te gaan voor een kleine route van 5 kilometer door de Utrechtse Heuvelrug, vlak bij ons huis. Een leuke tocht met wat kleine heuvels en rustige paden. De tocht ging zonder problemen! De accu ondersteuning is heerlijk en de heuvels ga je gemakkelijk over. De kinderen vonden het geweldig omdat we veel harder gingen dan normaal en omdat ze er samen in kunnen zitten. Aankomend weekend gaan we voor het eerst een langere afstand (van ongeveer 20 kilometer) afleggen. Ik raad alle moeders en vaders wel aan om bij langere afstanden wat eten, drinken en speelgoed mee te nemen. De kids kunnen zich natuurlijk gaan vervelen onderweg!